Hokejs
2024. gada 4. maijs, 13:00

Pašreizējā čempione "Golden Knights" ar "sauso" uzvaru pār "Stars" panāk izšķirošo spēli Stenlija kausa izcīņas pirmajā kārtā

Sporta nodaļa

Jauns.lv/LETA

Vegasas "Golden Knights" piektdien savā laukumā svinēja uzvaru, panākot izlīdzinājumu Stenlija kausa pirmās kārtas sērijā. "Golden Knights" ar 2:0 (0:0, 0:0, 2:0) pieveica Dalasas "Stars", sērijā līdz četrām uzvarām panākot 3-3.

Uzvaras vārtus 50.minūtē guva aizsargs Noā Henifins, bet 19 sekundes pirms mača beigām tukšos viesu vārtos ripu raidīja Marks Stouns.

Eidins Hils mājinieku vārtos atvairīja visus 23 metienus, bet viesiem 28 no 29 metieniem atvairīja Džeiks Outindžers.

Sērijas izšķirošā spēle notiks svētdien Dalasā.

Jau ziņots, ka Latvijas vārtsargs Artūrs Šilovs piektdien atvairīja visus pretinieka metienus, Vankūveras "Canucks" uzvarā Nešvilā, "Canucks" iekļūstot Stenlija kausa otrajā kārtā.

"Canucks" viesos ar 1:0 (0:0, 0:0, 1:0) uzvarēja Nešvilas "Predators" vienību, sērijā svinot panākumu ar 4-2.

Latvijas vārtsargs, kurš "Canucks" vārtos aizvadīja trešo spēli pēc kārtas, tika galā ar 28 pretinieka metieniem, atvairot visas pretinieku mestās ripas un pirmo reizi NHL karjerā nosargājot savus vārtus neieņemtus.

Šilovs tika atzīts par spēles labāko spēlētāju un kļuva par 14.vārtsargu debitantu, kurš Stenlija kausa sēriju ir pabeidzis ar "sauso" spēli.

Bļugers šajā mačā uz ledus pavadīja 12 minūtes un 55 sekundes, kuru laikā vienreiz meta pa vārtiem, kā arī uzvarēja vienīgajā iemetienā.

Uzvaras vārtus Pijs Suters guva 99 sekundes pirms spēles pamatlaika beigām, pēc Broka Bosera piespēles no aizvārtes Suteram raidot ripu vārtu kreisajā apakšējā stūrī.

Arī mājinieku vārtos Jūse Saross atvairīja 28 ripas.

Otrajā kārtā "Canucks" tiksies ar Edmontonas "Oilers".