foto: Publicitātes foto
Vensāna Kasēla franču šarms detektīvfilmā “Slepkavas pēdas”
Vensāns Kasēls, detektīvfilma “Slepkavas pēdas”
Kino
2024. gada 22. aprīlis, 08:30

Vensāna Kasēla franču šarms detektīvfilmā “Slepkavas pēdas”

Reklāmas projekts

Kad jums ir jāatrisina sarežģīta krimināllieta, lai notvertu sērijveida slepkavu, jūs uzmeklēsiet vislabāko detektīvu. Un, ja vēlaties, lai izmeklēšana tiktu veikta ar neatkārtojamu franču šarmu, zvaniet Vensānam Kasēlam.

Aktieris ir labi pazīstams ar noir detektīvu formātu – savulaik, viņš iemēģināja roku šajā žanrā ar 2000. gada krimināltrilleri “Purpura upes” ("Les rivières pourpres") un atgriezās pie žanra 2018. gada filmā "Parīzes imperators" (“L'Empereur de Paris”). Tagad Kasēls atveidos vienu no galvenajām lomām detektīvfilmā “Slepkavas pēdas”, kuras režisors Terijs Makdona ir strādājis pie daudziem populāriem TV seriāliem, kā piemēram “Pārkāpt robežu” (“Breaking Bad”), “Labāk zvaniet Solam” (“Better Call Saul”) un “Nogalināt Īvu” (“Killing Eve”).

Filma stāsta par to, ka piecus gadus atpakaļ, sērijveida slepkava turēja bailēs visu Čikāgu, taču tā arī nenotverts, pazuda bez pēdām. Policijas detektīva rokās nonāk informācija, ka Skotijā ir paveiktas slepkavības, kuras pēc rokraksta atgādina neatklātos noziegumus Čikāgā. Detektīvam nekas cits neatkliek, kā doties uz otru pasaules malu, lai beidzot pabeigtu kādreiz iesākto darbu.

Detektīvfilma “Slepkavas pēdas”

gallery icon

Savā intervijā, aktieris Vensāns Kasēls pastāstīja, kā viņš nokļuva šajā projektā, kā viņš strādāja ar Semjuelu L. Džeksonu, kas viņam personīgi patika darbā pie filmas un ko skatītāji var sagaidīt no šī krimināltrillera.

Kas jūs piesaistīja šai filmai?

Ja ļoti godīgi, tad atbildēšu, ka Semjuels L. Džeksons! Un, protams, arī Terijs Makdona. Es visu mūžu skatos filmas ar Semjuelu un vienmēr esmu domājis, ka viņš ir ļoti interesants aktieris. Un par Teriju teikšu tā: esmu liels seriāla "Breaking Bad" fans! Pēc tā noskatīšanās es vienkārši sapņoju par sadarbību ar šo režisoru. Un es gribu teikt, ka man ļoti patika arī pats filmēšanas process.

Vai esat atradis kopīgu valodu ar Semjuelu L. Džeksonu?

Redziet, kad vienā komandā strādā ar tik lielisku aktieri, tad darbs pārvēršas par patiesu baudu, jo ar tādiem profesionāļiem ir ļoti viegli strādāt. Labākie aktieri, ar kuriem esmu strādājis, nekad sevi neuztver pārāk nopietni, filmēšanas laukumā nerada nekādus konfliktus vai drāmas, viņiem nav ego problēmu. Semjuels L. Džeksons ir tieši tāds. Viņš ir rotaļīgs un vienkāršs. Tāpēc darbs pie mūsu kopīgās filmas bija patiess prieks.

Kā veidojās jūsu attiecības ar režisoru Teriju Makdonu?

Mēs ar Teriju diezgan ātri sapratāmies. Tas ir pat nedaudz dīvaini. Parasti ir vajadzīgs laiks, lai vienam otru iepazītu, uzzinātu par otru, saprastu viens otru. Bet viss notika ļoti ātri un ļoti viegli. Es uzreiz pamanīju, ka viņš precīzi zina, ko vēlas. Viņš ir ļoti vienkāršs savos norādījumos, viņš dod daudz brīvas vietas aktieriem un reti traucē, dodot rīcības brīvību. To es saucu par “foršo” režiju!

Šajā filmā ir daudz citu pazīstamu aktieru, kā arī skotu autori. Vai jums patika strādāt ar viņiem un vai jums patika būt Skotijā kopumā?

Interesanti, bet es nekad agrāk nebiju bijis Skotijā. Esmu strādājis daudzos projektos, kur bija klāt cilvēki no dažādām pasaules malām. Un, manuprāt, strādāt šādos projektos ir vislabāk. Tev rodas iespēja iepazīt citu tautību mentalitāti, viņu īpašo pieredzi un attieksmi vienā vai otrā situācijā un tas ir ļoti palīdzējis man pašam citos projektos.

Kura ir tava mīļākā filmas aina?

Manuprāt, vislabākā aina ir vieta, kur mans un Semjuela Varonis satiekas pirmo reizi. Pat nezinu kāpēc, bet viņa man patīk visvairāk. Varbūt tāpēc, ka tā ļoti atgādina mūsu pašu pirmo tikšanos filmēšanas laukumā. Tā bija gan uzjautrinoša, gan vienlaicīgi nedaudz saspringta, jo nezinājām ko vienam no otra gaidīt.

Kāpēc skatītājiem varētu patikt šī filma?

Šis ir sevī ļoti ievelkošs trilleris, kurā intriga tiek veiksmīgi uzbūvēta jau pirmajos filmas kadros. Skatītājam tikai atliek sekot līdzi notikumiem un veikt pašiem savu izmeklēšanu, mēģinot uzminēt kurš būs nenotveramais noziedznieks.

Vensāns Kasēls ir aktieris, kura kontā ir vairāk nekā 100 projekti, taču viņš negrasās pie tā apstāties. Pavisam nesen, Latvijas kinoskatītāji varēja redzēt viņu Atosa lomā vēsturiskajā piedzīvojumu filmā “Trīs musketieri”, bet viena no plānotajām filmām ar viņa piedalīšanos ir vēsturiska drāma par rakstnieku Antuānu Sent-Ekziperī, kulta grāmatas "Mazais princis" autoru.

Jau 26. aprīlī uz Latvijas kinoteātriem nonāks detektīvtrilleris "Slepkavas pēdas" un, ja jums patīk kino Deivida Finčera stilā, šī filma ir priekš jums!