foto: David Fisher/Shutterstock/ Vida Press
Harija Stailsa vajātājai piespriež reālu cietumsodu un liegumu 10 gadus apmeklēt viņa koncertus
Britu mūziķis Harijs Stailss.
Slavenības
2024. gada 22. aprīlis, 14:27

Harija Stailsa vajātājai piespriež reālu cietumsodu un liegumu 10 gadus apmeklēt viņa koncertus

Izklaides nodaļa

Jauns.lv

Britu popmūziķa Harija Stailsa vajātājai jeb stalkerei jāizcieš reāls cietumsods par to, ka viņa nepilna mēneša laikā dziedātājam nosūtījusi vairāk nekā 8000 vēstuļu. Brazīliešu fanei turpmākos desmit gadus arī liegts apmeklēt Harija Stailsa koncertus un pasākumus, kur šis mūziķis uzstājas.

35 gadus vecā Mira Karvalju mērojusi tālo ceļu no dzimtās Brazīlijas, lai traucētu bijušā “One Direction” dziedātāja mieru viņa paša mājās. Vajāšanas kampaņa izpaudās ar roku rakstītu vēstuļu un “kāzu kartīšu” sūtīšanā uz Harija adresi Londonas ziemeļos. Karvalju bija ieceļojusi Apvienotajā Karalistē ar tūristu vīzu un apmetusies hostelī Londonas rietumos.

Tiesai iesniegtajā apsūdzībā bija norādīts, ka sieviete vajājusi dziedātāju ar “karšu rakstīšanu tiešsaistē” un “ar roku rakstītu vēstuļu sūtīšanu”. Prokurore atzina, ka Karvalju rīcība “būtiski ietekmēja sūdzības iesniedzēja ierastās ikdienas gaitas”. Viņa piebilda: “Jūs zinājāt vai jums vajadzēja zināt, ka jūsu rīcība radīs trauksmi vai pārdzīvojumus.”

Paziņas izteikušies, ka Harijs bija tikko kā atgriezies no brīvdienām Karību salās, kad sākusies vajāšana. Izdevums “The Sun” citē kāda Stailsam pietuvināta cilvēka teikto: “Harijs bija patiešām satriekts. Mēneša sākumu viņš bija pavadījis brīvdienās Angilā. Viņš tur lieliski atpūtās. Tas notika tūlīt pēc tam, kad viņš atgriezās Londonā. Harijs vēlas turpināt dzīvot kā parasti, bet dabiski, ka šis radīja satraukumu kā viņam, tā viņa ģimenei un komandai.”

Harijs Stailss un viņa stils

gallery icon

Karvalju, kurai mājās Brazīlijā ir partneris, valsti bija pametusi bez vecāku ziņas. Tiesai iesniegtajos pierādījumos norādīts, ka viņa 30 gadus vecajam Harijam izteikusi arī “seksuālas vēlmes”. Tiesas sēdi, kas notika jau februārī, apsūdzētās vecāki apmeklēja klātienē. Viņi raudāja, redzot meitu video tiešraidē no ieslodzījuma vietas Sarejas grāfistē. Klementīne Saimona, kura tiesā pārstāvēja Karvalju, aizstāvībai norādīja, ka klientes ārsts Brazīlijā uzskata, ka sieviete cieš no maniakālām epizodēm.

Karvalju piespriests 14 nedēļu ilgs cietumsods, pēc tam, kad viņu šonedēļ atzina par vainīgu vajāšanā, kas saistīta ar nopietnu trauksmi un pārdzīvojumiem. Viņai izdots arī desmit gadus ilgs netuvošanās orderis, kas paredz, ka brazīlietei liegts apmeklēt jebkādus pasākumus, kur uzstājas Harijs. Apsūdzētajai piespriests samaksāt soda naudu 134 sterliņu mārciņu apmērā, kā arī liegts iebraukt Londonas ziemeļrietumu rajonā.