foto: Publicitātes
Ministru prezidente Evika Siliņa par mieru un izturētību valdības darbā: “Nevari emocionāli salūzt”
Jānis Šipkēvics un Evika Siliņa radio studijā.
Slavenības
2024. gada 22. aprīlis, 12:24

Ministru prezidente Evika Siliņa par mieru un izturētību valdības darbā: “Nevari emocionāli salūzt”

Jauns.lv

Viesojoties “Radio SWH” raidījumā “Ar dziesmu par dzīvi”, Ministru prezidente Evika Siliņa pastāsta par savu mieru un noturētību valdības darbā, uzsverot, ka cilvēkiem nav jādzird un jāredz valdības pārstāvju savstarpējie ķīviņi, bet gan darbi, ko valdība grasās darīt. Tāpat Siliņa atklāj to, kas jāapzinās, kļūstot par Ministru prezidenti.

Uz raidījuma vadītāja Jāņa Šipkēvica jautājumu par to, vai viņa ir viegli sakaitināma, Siliņa norāda, ka drīzāk nē: “Es teiktu, ka man pietrūkst pacietības, bet tagad es teiktu, ka, nu, nevar mani viegli sakaitināt. Diez vai es varētu arī darīt šādu darbu, ko es daru šobrīd, ja mani varētu viegli sakaitināt, jo, kļūstot par Ministru prezidenti, tu apzinies, ka uz tevi skatīsies, un tev ir diezgan daudz jautājumu jāiznes – tu nevari emocionāli salūzt, tev ir jāspēj motivēt citus, savu komandu, ministrus, sabiedrību. Līdz ar to emocijām īsti te vieta nepaliek.”

Ministru prezidente uzskata, ka mieru un izturētību nevar ne atstrādāt, ne iemācīties: “Tā mana doma, tāda varbūt vīzija par to, kā būtu jāvada valdība, slēpjas tajā, ka tieši tā – cilvēkiem nav jādzird, jāredz kaut kādi mūsu savstarpējie ķīviņi. Viņiem ir jāredz tieši tās labās lietas, nu, reizēm arī ne labās, protams, bet tieši tie darbi, ko tad valdība taisās darīt. Manuprāt, nolaisties līdz tādiem savstarpējiem ķīviņiem, mazgāt savu politisko netīro veļu, tas nozīmē – ko? Tas nozīmē, ka mēs tērējam savu enerģiju, dārgo laiku ne tur, kur mēs, pieņemsim, varam atrast risinājumu, kā kādu labu investoru vai uzņēmēju Latvijā ieviest, bet tā laikā mēs ķengājamies viens ar otru, un jā, – tā politika man īsti nav pieņemama.”

Viņa turpina: “Es saku, ka es esmu jaunās paaudzes politiķis, es nezinu, vai tādēļ, manuprāt, arī šajā valdības komandā mums izdodas saprast, ka mēs varam vienoties par kaut kādām konkrētām lietām, un mēs to vienkārši darām. Tie ķīviņi jau noņem uzmanību, tie ķīviņi šobrīd, ļoti sarežģītā Latvijai ģeopolitiskā situācijā, arī nepalīdz mūsu sabiedrībai kopumā, tāpēc es to mieru arī saglabāju. Vēl man ir trīs bērni – tas jau arī iemāca noturēt mieru.”

Pilnu raidījuma ierakstu vari noklausīties un noskatīties šeit!