foto: Xavi Bonilla/DPPI/Shutterstock/ Vida Press
Princis Harijs atbalsta to, kas princesei Diānai derdzās, bet ko karalis Čārlzs dievināja
Princis Harijs.
Slavenības
2024. gada 22. aprīlis, 18:38

Princis Harijs atbalsta to, kas princesei Diānai derdzās, bet ko karalis Čārlzs dievināja

Izklaides nodaļa

Jauns.lv

Princis Harijs savu aizraušanos ar polo mantojis no tēva karaļa Čārlza, bet viņa māte princese Diāna šo spēli nespēja ieredzēt ne acu galā. Neraugoties uz Diānas nicinājumu pret šo sporta veidu, viņas jaunākais dēls drīzumā gatavojas strādāt pie “Netflix” dokumentālās filmas, kas stāsta par polo spēles kaislībām.

Saskaņā ar karaļnama biogrāfes Sallijas Bedelas Smitas teikto, bijusī Velsas princese “ienīda” polo un uzskatīja, ka spēle ir “rupja un garlaicīga”, lai gan viņas toreizējais vīrs princis Čārlzs bija ar to kā apsēsts. Sarunā ar izdevumu “The Express” rakstniece atzina, ka princese izjutusi riebumu pret šo spēli.

Pēc Sallijas Bedelas Smitas teiktā, Diāna jutās pamesta novārtā, jo Čārlzs mēdza pavadīt ilgas stundas polo laukumā, un Diāna ar laiku sāka vainot šo sporta veidu, kas ir populārs turīgu cilvēku aprindās. Savulaik princese pat aizvainoti izteicās: “Čārlzs spēja nokāpt no sava polo ponija, lai es dzemdētu. Tas bija ļoti jauki, jutos par to ļoti pateicīga!”

Polo spēles kaislības britu karaļnamā

gallery icon

Endrjū Mortona grāmatā “Diāna: viņas patiesais stāsts” princese atklāja, ka pirms pirmā bērna prinča Viljama piedzimšanas jutusi milzīgu preses spiedienu. Situācija bijusi tik neizturama, ka dzemdības vajadzējis izraisīt medicīniski. Turklāt mazuļa dzimšanai vajadzējis izvēlēties tādu dienu, kas nesakristu ar prinča Čārlza polo spēļu grafiku.

Un tagad princis Harijs gatavojas strādāt pie “Netflix” dokumentālās filmas, kuras mērķis būs nodrošināt “skatītājiem vēl nepieredzētu piekļuvi profesionālā polo pasaulei”. Runājot par šo jautājumu, eksperte sacīja: “Kad tēvam nācās pamest [polo pasauli], abi dēli turpināja viņa izveidoto labdarības tradīciju un savāca miljonus saviem izvirzītajiem mērķiem.” Smita ir pārliecināta, ka jaunā “Netflix” filma tiks papildināta arī ar stāstiem par to, kā “Harija paša ģimene ir saistīta ar šo sporta veidu jau vairāk nekā gadsimta garumā”.