"Četri uz koferiem" Austrālijā

Šovā "Četri uz koferiem" vadības grožus savās rokās ņem attiecību konsultante Rita Lasmane, kas savus ceļabiedrus – dziedātāju Lauri Reiniku, ...

gallery icon
TV
2024. gada 25. aprīlis, 18:45

Rita Lasmane Austrālijā ved tautiešus gaisa balonā

Izklaides nodaļa

Jauns.lv

Šovā "Četri uz koferiem" vadības grožus savās rokās ņem attiecību konsultante Rita Lasmane, kas savus ceļabiedrus – dziedātāju Lauri Reiniku, digitālā satura veidotāju Sindiju Bokāni un aktieri Rihardu Leperu – ved uz Austrālijas galvaspilsētu Kanberu.

Tā ir ļoti jauna un maza pilsēta – dibināta 1913. gadā, un oficiāli sevi par kanberiešiem sauc tikai 465 000 cilvēku. Interesanti, ka Kanberā dzīvo daudz papagaiļu – kakadu ir sastopami teju katrā kokā! Viņi gan nav vietējo iecienīti, jo ir ļoti, ļoti skaļi, taču mūsu slavenībām tā ir tīrākā eksotika.

Rita nolēmusi grupas biedrus aizvest uz Austrālijas parlamentu. Izrādās, ka to var apmeklēt bez īpašas saskaņošanas. Formāli Austrālijā valda britu karalis Čārlzs III. Viņa pienākums ir iecelt Austrālijas ģenerālgubernatoru, kurš gan pilda tikai reprezentatīvas funkcijas un ir Austrālijas premjerministra padomnieks. Oficiāli Austrālija ir pilnīgi neatkarīga no Lielbritānijas kopš 1942. gada 9. oktobra.

Grupas vadītāja ierosina apskatīt pilsētu ar velosipēdiem, taču viss neiet tik gludi, kā cerēts, – četrotnei nav skaidrs, kā īsti atslēgt šos pašapkalpošanās nomas velosipēdus. Viņi nepamana, ka vispirms ir jāsamaksā, lai riteņus atslēgtu, tāpēc labu laiku pavada, tos raustot.

“Vai nu mēs esam stulbeņi, vai arī tas ritenis ir stulbenis! Bet ārā nenāk!” sašutis ir Lauris Reiniks. Kad izdodas par velosipēdiem norēķināties, slavenības dodas baudīt Kanberas skatus, taču drīz vien Sindija secina, ka viņas garās bikses ķeras velosipēda ķēdē. Baidīdamās, ka bikses varētu tikt saplēstas, viņa nolemj piestāt un pārvilkt šortus, kurus paņēmusi līdzi. Tā kā tuvumā nav ne krūmu, ne citas vietas, kur to delikāti izdarīt, Sindija nolemj pārģērbties pie blakus esošās ūdenstilpes, piesaistot arī garāmgājēju skatienus. Turpinot pilsētas apskati, grupa pamana plīvojam Latvijas karogu. Kas šī būs par vietu, kuru grupa būs uzgājusi?

Ņemot vērā, ka nākamajā dienā Rita agri no rīta ieplānojusi lidojumu ar gaisa balonu, grupa jau laikus dosies pie miera, neraugoties uz to, ka Kanberā notiek īpašs festivāls, kuru Rita izlēmusi neapmeklēt. Jau pussešos no rīta visi dosies uz pļavu, no kuras paredzēts lidojums ar balonu. Taču no gaisa baloniem ne miņas! Vai grupa tur ieradusies par agru?

Skaties raidījumu "Četri uz koferiem" sestdienās pulksten 20.30 kanālā "360TV".